Web o všem

Startup Booster: Rychlejší start Windows

03.05.2009 15:19

Zdroj: Živě.cz

Značné množství programů a různých aplikací zatěžuje při startu Windows celý počítač. Startup Booster vám pomůže Windows vyčistit a zrychlit.

stáhnout program Startup Booster 2.3 Licence: freeware, 5,1 MB
Autor: Smart PC Solutions Inc
Web programu:

 

 

Startup Booster je malý pomocník, který ve čtyřech různých krocích dokáže zrychlit spuštění i samotný běh operačního systému. Těmito kroky jsou redukce programů spouštěných při startu, úprava registru pro rychlejší spuštění i ukončení Windows, čištění registrů a optimalizace BIOSu počítače.

Méně je někdy více

Startup Booster zobrazí seznam všech programů, které participují na spouštění operačního systému, a umožní vypnutí těch, které považuje za zbytečné a brzdící. Aby usnadnil uživateli co nejvíce práce a přemýšlení, zařadí nalezené aplikace do tří skupin. Tou první jsou systémové programy, které jsou nutné k běhu Windows, druhou neznámé aplikace, jejichž odstranění záleží na úvaze uživatele, a tou třetí programy, které Startup Booster po konfrontaci s databází označí za virus.

sshot-1.png 
Jen si vybrat, co smažu

Aby vaše rozhodnutí ohledně smazání programu bylo co nejsprávnější, nabízí Startup Booster možnost vybranou aplikaci spustit, otevřít složku, ve které se nachází, nebo stisknout tlačítko pro vyhledání v Googlu, které otevře okno s hledaným názvem ve webovém prohlížeči. Programy kromě mazání můžete do seznamu rovněž přidávat a své případné kroky zvrátit pomocí tlačítka undo.

sshot-2.png sshot-3.png
Program se již víckrát při startu nespustí

Registry jen něžně

Kroky dvě a tři při úpravě Windows v Startup Boosteru by se daly shrnout jako práce s registry. Nejdříve vám program nabídne jejich malou úpravu vedoucí k zrychlení startu a ukončení Windows. Můžete si zde zvolit např. automatické přihlášení do systému, automatické vypnutí nepoužívaných knihoven, zvětšení systémové cache apod.

sshot-4.png
Stačí jen zaškrtnout a potvrdit
 

V kroku číslo tři pak dochází na čištění samotných registrů od chyb. Startup Booster není ze své podstaty zaměřený na sofistikovanou práci s registry, takže jeho operace jsou spíše povrchové. Na druhé straně se díky tomu nemusíte bát, že si tímto zákrokem poškodíte Windows, jak se může stát při nesprávném použití náročnějších čistících programů.

sshot-5.png 
Probíhá velký úklid

BIOS na závěr

Posledním krokem v Startup Boosteru pro zrychlení nabíhání počítače po startu je prakticky návod na to, které položky je třeba zkontrolovat a upravit, aby byl start optimální. Obecně lze Startup Booster označit za kvalitní program pro širokou veřejnost. Jeho nenáročnost na ovládání, přívětivé prostředí a fakt, že je distribuován zdarma, dělají z tohoto programu užitečný nástroj pro údržbu počítače.

sshot-6.png 
Kudy na BIOS
Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik