Web o všem

Priority: Survive

03.05.2009 19:11
screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot

Není tomu zas tak dávno, co jsme vám zdarma přinesli legendární C&C Red Alert. Dnes recenzovaná 2D real-timeová strategie sice nedosahuje takových kvalit, ale i přesto má velký potenciál vás zaujmout. Proto neváhejte a oblečte si uniformu, protože lidstvo vás potřebuje!

Děj titulu Priority: Survive je zasazen do vzdálené budoucnosti, ve které lidstvo hledá novou planetu vhodnou pro život. Jedna taková je objevena a dokonce se na ní vyskytuje jistá surovina, co dokáže zajistit dostatek energie. Nezbývá tedy než založit základnu, vystavět infrastrukturu a... postavit se nepřátelským alienům, kterým se vaše přítomnost v jejich domovině vůbec nelíbí. Aby měl souboj pořádné grády, je tu ještě třetí strana - piráti -, taktéž se ucházící o planetu E112. Začíná tak drsný boj a osud lidské rasy leží jen a jen ve vašich rukou.

Priority: Survive je čistokrevnou 2D RTS, takže pokud jste fandové podobných her, nebude vám ovládání dělat problém. Krom samotných bojů je stěžejním prvkem těžba suroviny, která umožňuje stavbu nových budov a jednotek. Těch hra obsahuje celkem přes tři desítky, proto by se neměly hned tak omrzet.
Když už jsem u hrací doby, tak zmíním i obtížnost, jež ji slušně prodlužuje. Ta byla totiž nastavena trošku výš, a tak budete možná muset některé mise hrát na několikrát. Proto ani nevadí nižší počet levelů, jelikož je stejně hned tak nedohrajete.
Umělá inteligence je na poměrně dobré úrovni jak u nepřátel, tak u spolubojovníků. Těm nedělá problém najít si cestu na zadanou pozici, i když při větším počtu jednotek dochází k občasným strkanicím.

Za vizuální zpracování si RTS Priority: Survive zaslouží jedničku s hvězdičkou. Kromě velmi pěkně zpracovaných budov a jednotek a nejrůznějších efektů zaujmou především 3D animace mezi jednotlivými misemi. Slušné je také ozvučení v čele s povedeným dabingem.

Když se ještě jednou podívám na tuto freeware strategii od slovenského týmu Distortum, nemohu jí kromě vyšší obtížnosti a "jen" 6 levelů téměř nic vytknout. Disponuje skvělým vizuálním zpracováním, spoustou jednotek a nejrůznějších budov a koneckonců také zajímavý příběhem. A to vše pěkně zabelené v necelých 65 MB.

Download

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik