Web o všem

Nová kniha Mandrivalinux 2009.0

03.05.2009 13:00

Zdroj: Živě.cz

Získejte komerční linuxovou distribuci a kompletního průvodce!

Kolektiv autorů pod vedením známé osobnosti linuxové komunity, Ivanem Bíbrem, připravil zcela nové vydání nejoblíbenějších linuxové knihy u nás. Příručka navazuje na úspěšná předchozí vydání, která pomoha tisícům začínajících i pokročilých uživatelů oblíbené linuxové distribuce Mandriva.

Tentokrát s mírným zpožděním oproti oficiálnímu vydání Mandrily ve druhé polovině října, ale s o to vychytanějším obsahem a dokonale připravenou plnou instalací komerčního Linuxu a dalším bonusovým materiálem. Čtěte dále.

Všechny novinky verze 2009 jako na dlani

LinuxKniha.pngZcela přepracované vydání nejoblíbenější linuxové knihy u nás zachycuje všechny novinky verze 2009 a zvláště pak nového rozhraní KDE4. Kniha obsahuje nejen kompletní manuál pro bezproblémovou instalaci či řešení problémů, ale také praktické postupy využití nejdůležitějších aplikací v běžné praxi.

Obrovské množství praktických návodů a řešení problémů pro každou situací vychází z mnohaleté zkušenosti s testováním a podporou Mandrivy. Každé vydání knihy je tvořeno s přispěním linuxové komunity, a reaguje tak na aktuální potřeby čtenářů a uživatelů Mandrivy.

Co se dozvíte

Kolektiv autorů v čele se zkušeným autorem, jenž se spoustu let zabývá vývojem a podporou Mandrivy, mimo jiné vysvětluje následující témata:

  • Příprava počítače pro instalaci, rozdělení disku
  • Provoz Linuxu a Windows na jednom disku, spolupráce a bezproblémová výměna dat mezi oběma systémy
  • Instalace krok za krokem, řešení případných problémů
  • Orientace, ovládání a plné využití rozhraní KDE4
  • Práce se systémem a jeho typickými aplikacemi pro kancelář, zábavu, multimédia, práci v síti i administraci systému
  • Více než 50 praktických návodů pro každodenní činnosti

4 x DVD9 s kompletní instalací Mandrivy a bonusovým materiálem

Součástí knihy jsou 2 instalační DVD pro 32- i 64bitovou architekturu. Dále 2 dvouvrstvá DVD obsahující více než 16 GB dat – všechny nutné ovladače hardwaru a nepřeberné množství běžných linuxových aplikací a nástrojů, mimo jiné:

  • Ovladače pro nejnovější grafické karty, softwarové modemy, ADSL modemy, WiFi karty, tiskárny, moderní zařízení all-in-one a další
  • Kancelářské aplikace – OpenOffice.org 3 CZ, Firefox 3, Opera, Skype a další
  • Multimediální aplikace pro úpravu fotek, přehrávání videa či hudby v MP3
  • Další nadstandardní vybavení – Java, Acrobat Reader, Flash Player, Real Player a další

Ivan Bíbr a kolektiv autorů

Kolektiv autorů vedl Ivan Bíbr, autor předchozích vydání knih. Řadu let se zabývá vývojem a podporou Mandrivy a rozsáhlou publikační činností. Na svém kontě má více než 15 knih věnujících se Linuxu. Publikace vznikla s přispěním komunity Mandriva Linuxu a portálu LinuxEXPRES.cz.

Více informací, obsah i ukázkovou kapitolu najdete na webové stránce knihy.

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik