Web o všem

Far Cry

03.05.2009 19:13

Ano, čtete správně. Akční pecka z tropického prostředí, hit komerční tvorby je konečně volně ke stažení! Nenechte se pobízet dvakrát, dovolená v pralese právě začíná! PS: samopal a kompas s sebou!

Far Cry, teprve tři roky stará FPS legenda. Jen málokterý fanoušek tohoto žánru by počin z dílen Crytek Studios neznal. Není se čemu divit, titul jen zřídkakdy získal hodnocení pod 90%, recenzenti jej povětšinou vychvalovali do nebe, zejména pak pro jeho vyspělou fyziku. V naší domovině se mu také dostalo řádných pochval, zejména díky kvalitnímu a vtipnému dabingu.

Počin však neztrácí na lesku ani dnes, kdy je na světě i jeho druhé pokračování. Jako jedna z mála FPS má pěknou dějovou linku, jejíž příběh se točí kolem záhadného tropického ostrova. Nebudu však prozrazovat nic bližšího, abych vám nezkazil překvapení. Singleplayerá nabízí pro osamělé hráče 21 misí, odehrávajících se jak v interiérech, tak v exteriérech. Oboje má něco do sebe, ale venkovní kousky jsou neporovnatelně lepší, nabízí totiž mnohem větší prostor pro manévrování. Nepřátelé ve Far Cry mají totiž vynikající AI, výborně reagují jak na vizuální, tak na zvukové podněty. Při postupu vpřed se navzájem kryjí, čile spolupracují a nebývá výjimkou, že se vás pokusí obklíčit a zlikvidovat zezadu. Občas sice udělají nějakou tu chybu, ale i tak je umělá inteligence vynikající. Dalším skvělým aspektem je téměř kompletně interaktivní prostředí, téměř všechno lze použít nějakým způsobem proti vašim nepřátelům. Ti rekrutují z řad žoldáků a mutantů. Ehm, říkal tu někdo mutanti? To musí být nějaký omyl, jak jsem říkal, z příběhu nic vyzrazovat nebudu.

Technické zpracování je patrně to nejlepší na Far Cry. Všechny objekty ve hře vypadají prostě úžasně, navíc velice realisticky reagují na jakýkoliv kontakt. Dojem z přestřelek je tak ohromující. Ozvučení je na tom obdobně, hlasy aktérů zní velice přesvědčivě a často je akce proložena nějakou tou vtipnou replikou. Doprovodná hudba se objevuje jen občas, ale stojí za to.

Pokud jste dočetli až sem a stále ještě nehrajete, honem to napravte. Tak vynikající hru na freeware scéně jen tak neuvidíte. Pokud vám nevadí poněkud velká velikost archivu, stahujte!

 

UPOZORNĚNÍ: Při registraci na serveru ubisoft.com musíte zadat jako bydliště USA, jinak vás systém nenechá hrát!

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik