Web o všem

Stargate 2015

03.05.2009 19:10

V tuzemsku jeden z nejoblíbenějších seriálů Hvězdná brána, respektive v originále Stargate, se prokousala do nové textové freeware hry s českým původem, kterou vám v této recenzi představíme. Není nač čekat - "otevřít Iris, čtenáři pozor ... vyrážíme!"

 

Jak zpočátku vypadal úvod nadějně, začneme se nyní pomalinku navracet do tvrdé reality. Hříčka je totiž až moc jednoduchá "gamebook-ovka" napsaná v HTML. Vše tedy probíhá skrze webový prohlížeč, avšak bez nutnosti k připojení k internetu. Samotné prostředí vypadá tak, že je vám nabídnut střípek z příběhu, kdy na Zemi útočí jakási rasa nazývající se Hmyzouni. Na každý útržek děje pak musíte pustit potvrzením jedné ze tři nabízených variant odpovědí. Ale pozor, pouze jedna je správná!

Technické zpracování, které tak rád popisuji v předposledním odstavci, tentokrát budu muset odbýt poněkud rychleji. On toho textový titul zkrátka na posouzení moc nenabízí. Jediné co na vás čeká, je černé pozadí s hvězdičkami a pak už jen samotný text. To je bohužel úplně vše, ostatně, co jiného jsem také mohl čekat.

Baví-li vás textovky či jste jen fanoušek stejnojmenného seriálu, určitě neuděláte stažením chybu. Za prvé má titul velikost pouhopouhých 25 KB, za druhé je krátká (obsahuje snad jen 15 HTML stran) a hlavně přináší na dnešní dobu, kdy už nejsou gamebooky tak v oblibě, něco nového. Teď už se však začínají Hmyzouni nebezpečně přibližovat ... posádko, stahovat! 

Download

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik