Web o všem

Further Time

03.05.2009 19:11

Vesmírní padouši jsou nejspíše nesmrtelní. Vždyť vzpomeňme v kolika hrách jste jich rozstříleli stovky a stovky. A oni jsou tu pořád. Jako by jim to nestačilo, objevují se zase a znovu a vám tedy nezbývá jiná možnost, než se jich hezky postaru, s adrenalinem v krvi, zbavovat.

Inu, vesmírný pilot težký chleba má. Po celém kokpitu mu blikají všelijaké kontrolky a měřáky, všude kolem sviští palba z nepřátelských laserů a k tomu všemu se ještě musí zorientovat v podivné změti ovládácích tlačítek.

Ale ačkoli se Further Time snaží být simulátorem, jedná se jistě spíše o arkádu, což pochopitelně hráčovu úlohu značně zjednodušuje. Celkem je na výběr ze tří "kampaní" (jedné tréninkové a dvou plnohodnotných) po šesti misích, přičemž se nemusíte zdržovat nějakým odemykáním, ale můžete si vše vyzkoušet již rovnou od začátku. Během misí se setkáte s desítkou odlišných plavidel, jejichž výčet sahá od drobných stíhaček po obrovské křižníky.

Omáčka tedy Further Time bezesporu nechybí, jak se ale vydařilo to skutečně podstatné - souboje? Nijak zvlášť. Nejsou vysloveně nudné, nicméně bohužel neposkytují ani zdaleka takovou slast, jakou by ve hře tohoto typu měly.

Grafiku popisuje autor sám jako extrémně realistickou. Ne že by snad vědomě lhal, některé věci se však zkrátka během osmi let celkem radikálně změní. Na svůj věk však tento výtvor nevypadá úplně zle. Škoda, že jsme zůstali ochuzeni alespoň o nějaký ten ambientní hudební podkres, jediný zvuk tak pochází z vašich laserů a navíc nezní vůbec vábně.

Further Time nabízí vcelku zajímavý výběr misí a plavidel, souboje však nejsou zpracované úplně na jedničku. Osm let stará hra může jen těžko očekávat záchranu v podobě grafiky, a tak ji vyzkouší pravděpodobně jen vesmírní nadšenci, kteří nemohou propásnout žádnou příležitost proletět se volným prostorem.

Download

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik