Web o všem

Combat Machines

03.05.2009 19:09

„Vau!“ to bylo první, co jsem si řekl při úvodním spuštění válečné hry Combat Machines. SKvělá 3D grafika, spousta nepřátel a nekonečné přívaly akce. Jedná se o převratný počin nebo se pod vyblýskanou skořápkou ukrývá hnízdo červů? To se dočtete v naší recenzi, takže hezky popořádku.

Hlavním hrdinou, jehož se hráč ujímá, je řidič a zároveň střelec vojenského terénního speciálu Hummer. Vysazen na nepřátelském území čeká na pomoc, která ne a ne dorazit. A tak nezbývá než se spolehnout sám na sebe a své zbraně.

 

Ve hře na vás čeká devět misí, což by samo o sobě nebylo málo, jenže náplň všech je naprosto stejná: dojet k checkpointu a pak eliminovat všechny nepřátele, dojet k dalšímu checkpointu… A tak stále dokola. Proč se neobjeví třeba úkol zničit nějaké skladiště nebo tank?
Další spornou částí, byť je to hodně subjektivní, je ovládání. To je vyřešeno dost nešťastně. Pomocí čtveřice kláves totiž ovládáte směr, kterým má auto na obrazovce jet. Kvůli tomu je hodně těžké strefit se do úzkého vjezdu, a co teprve když na jeep ještě nebezpečně dotírají nepřátelé! Někdy se také vloudí chybka do AI vojáků – stačí se ukrýt v oploceném areálu a pro většinu z nich je to neřešitelný problém. Alespoň že na rozmanitosti protivníků si dali autoři záležet. Od těch, co se snaží vojenský obrněnec umlátit holýma rukama, až po slušně vybavené obří raketometčíky.

Každého při prvním spuštění asi upoutá grafika, která je zpracovaná kompletně ve 3D. Navíc nabízí dostatek detailů, hlavně u budov, vozidel a zátarasů. Ruku s ní jde engine, jenž zajišťuje interakci s ostatními objekty (vyjma stromů – to bychom pak daleko nedojeli). Nezapomnělo se ani na zvukový doprovod a hudbu, byť stále tu samou dokola.


Freeware hra Combat Machines měla zaděláno na prvotřídní akci, na kterou bychom dlouho vzpomínali. Místo toho si ji zapamatujeme spíš kvůli stereotypním úkolům, nevyužitému potenciálu a celkem velké brutalitě s kalužemi krve.

Download

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik