Web o všem

Alien Arena 2

03.05.2009 19:14
screenshot screenshot screenshot screenshot screenshot

Předělávky komerčních her do freeware zpravidla nebývají příliš úspěšné, neboť zkrátka nenaplní očekávání. Alien Arena se však může hrdě hlásit mezi čestné výjimky a to dokonce kombinuje dvě legendární střílečky dohromady!

Inspirace Alien Areny je nad slunce jasná již od prvního momentu. Cílem autorů bylo vytvořit jakési "dokonalé manželství" mezi Quake 3 Arenou a Unreal Tournamentem, což se jim až překvapivě povedlo.

Alien Arena nabízí solidní výběr modů, kromě klasického deathmatche a vlajkového pobíhání si vypůjčuje i řadu originálnějších scénářů ze série UT. Nabídka map je vcelku bohatá a vesměs se dá rozdělit na "quakeovskou" a "ut-čkářskou" část, přičemž zkušení hráči jistě poznají řadu známých lokací. Z druhé zmiňované hry pak plyne i možnost aktivovat pro mapu takzvané mutatory (nízká gravitace, superrychlost, vampirismus a další drobnůstky), díky kterým si užijete extra porci zábavy navíc.

V samotné herní části je tedy (kromě zbraní) o něco patrnější vliv UT, to však neplatí o technologické stránce. Alien Arena totiž běží na lehce upraveném CRX enginu, vydaném zdarma společností idSoft, výsledkem je tak o trochu ošklivější Quake. Ačkoliv v grafice síla hry nespočívá, přináší tento engine nesporné výhody - stabilitu a vynikající síťový kód, díky kterému si nemusíte dělat starosti s vysokým pingem.

Multiplayer je pochopitelně naprosto dominantní části hry, navíc však dostanete i sympatickou možnost potrénovat si s počítačovými protivníky, kteří jsou na poměry freeware i relativně použitelní.

Alien Arena je skutečně povedená střílečka a více než přijatelná alternativa k originálním profi hrám. Když k hromadě map, různorodým zbraním, mnoha herním modům a multiplayerové komunitě přidáte ještě retro postavičky mimozemšťanů z filmu Mars útočí!, nelze pozvání na trochu té prolité krve odmítnout. Avšak pamatujte, že "přicházíme v míru!".

Download

Zpět

Vyhledávání

© 2009 by technik